L’Obac Ensemble neix com una formació mixta amb músics de l’OBC i la Banda Municipal de Barcelona. Es crea per abastir un registre poc tractat en l’actual escena musical però exigit pel públic com és la música de cambra.

Els seus components són músics joves però amb una àmplia trajectòria, tant a nivell orquestral com solista o en formació de cambra, a l’àmbit nacional i internacional i els uneix una gran inquietud per oferir al públic una experiència musical completa, en la qual poder gaudir de la seva qualitat individual i de la sinergia que es crea en el treball grupal.

La formació bàsica del grup de cambra és un quartet de corda al qual s’hi afegeixen quatre vents. Tot i això la formació és variable i flexible, atenent sempre a criteris de repertori, podent trobar programes des del quintet fins al nonet en algunes ocasions. Aquesta experiència es veu enriquida amb la col·laboració de solistes de reconeixement internacional, que amplien el repertori amb la incorporació de programes amb piano, arpa...

És un dels pocs ensembles cambrístics que barregen corda i vent, fonamentant els seus inicis en les obres del classicisme i romanticisme. Contrastos de color entre les famílies instrumentals, intensitat sonora i dinàmiques simfòniques, així com passatges solistes per cada instrument són les característiques que defineixen i donen caràcter propi al grup.

La creació de programes és, per tant, molt variada, amb estils que abasten des del període clàssic a la música contemporània, fent un recorregut tant pel repertori més freqüent per a aquestes formacions com incorporant algunes partitures menys habituals, per tal de proporcionar al públic una experiència sonora inigualable.

info@lobacensemble.com
LinkedIn    Twitter    Facebook    
© L'Obac Ensemble 2013